#pascaPT3 : Program Bahasa Jerman

Program pasca PT3 diteruskan dengan aktiviti panitia Bahasa Jerman. Setiap kumpulan dikehendaki untuk menghasilkan produk berasakan negara Jerman sama ada berbentuk makanan, seni, persembahan dan informasi.

Soalan kuiz/trivia – soalan perlu diselesaikan dalam group. Soalan berkaitan budaya/ general knowledege tentang Jerman.

Kartoffelsalat (potato salad) – salah satu makanan asas tradisional di Jerman. markah dikira berdasarkan teamwork, kreativiti deco, rasa, originaliti.

Poster bertema “Deutsche Spüren”/ Schultüte (school cone/candy cone) – secara tradisi, candy cone diberi kepada anak2 oleh ibu bapa pada hari pertama persekolahan sebagai motivasi.

Selepas rehat : tayangan movie “Ostwind” yang mengisahkan seorang remaja perempuan yg baru menyedari bakatnya yg mampu menjinakkan kuda sewaktu bercuti di ladang milik neneknya.