Trivia Majlis Anugerah Pembestarian Sekolah Negeri Johor 2018

• SMK Tun Habab, Kota Tinggi* merupakan antara 5 buah sekolah finalis peringkat kebangsaan bagi pencalonan Sekolah Bestari Cemerlang (Terbaik Pembestarian Sekolah, SM) bagi dua tahun berturut-turut.
  • Sejumlah *47 kategori* anugerah dan penghargaan bagi tahun 2018 berbanding *31 kategori* anugerah yang ditawarkan pada 2017.
  • Buat kali pertama majlis anugerah dilaksanakan di luar agensi KPM iaitu Institut Latihan Perindustrian di bawah Kementerian Sumber Manusia.
  • Peningkatan 3 kali ganda daripada *3 kategori* anugerah untuk murid pada 2017 kepada *9 kategori* untuk menghargai kemenjadian murid tahun 2018.
  • Sejumlah *170 orang* penerima yang akan menerima penghargaan dan anugerah pada majlis kali ini berbanding *131 orang* penerima tahun 2017.