Pertandingan Petanque Hari Guru

Pada 28 April 2018 telah diadakan pertandingan petanque sempena Hari Guru. Pertandingan yang dianjurkan oleh kelab Guru dan Kakitangan SMK Tun Habab telah diadakan di Gelanggang Petanque. Keputusan telah diumumkan bagi johan kategori berpasangan perempuan disandang oleh Puan Fairus dan Puan Fadzilah, diikuti oleh Puan Norazlina dan Puan Nurul Jalallah dan Puan Mawar dan Cik Azimah. Manakala bagi kategori berpasangan lelaki dimenangi oleh Encik Mohd Ezaq dan Encik Mohd Shahri, naib johan oleh Encik Thalhah dan Encik M. Rizal dan tempat ketiga dimenangi oleh tuan pengetua, Encik Zakaria yang berpasangan dengan ustaz Ahmad Fadzli. Tahniah diucapkan kepada semua pemenang. Peserta yang kalah baiki kelemahan dan usaha lagi pada tahun hadapan.