Majlis Tilawah Al Quran 2018

Pada 2 April 2018, SMK Tun Habab telah menghantar wakil bagi beberapa kategori pada Majlis Tilawah Al Quran (MTQ) yang berlangsung di SMKA Bandar Penawar. SMK Tun Habab berjaya menyandang naib johan Pertandingan Tulisan Khat Lelaki dan Perempuan, Naib johan bagi Pertandingan Syarahan Agama dan ketiga bagi pertandingan Nasyid. Tahniah diucapkan kepada semua peserta dan guru-guru pembimbingnya. Berikut adalah senarai pelajar yang mendapat tempat semasa MTQ berlangsung :
Muhammad Aiman bin Musa 2 Alusi (Naib Johan Pertandingan Syarahan Agama kategori Lelaki),Muhammad Irfan bin Mohd Jamil (Naib Johan Pertandingan Seni Khat kategori Lelaki), Nurul Natasha binti Sulaiman (Tempat Ketiga Pertandingan Seni Khat kategori Perempuan) dan Pasukan Nasyid Al-I’tiraf di tempat ketiga yang terdiri daripada pelajar tingkatan lima iaitu Mohamad Haziq Zahran bin Zaidi, Aliff Haikal bin Wahab, Mohamad Alif bin Ali Syaiful, Muhammad Aiman Afiq bin Azhari, Muhammad Adam Syakirin bin Sairi, Irsyhad Syahmi bin Ros Husaini dan Muhammad Syawal bin Othman.