Pertandingan Rero Robotik

18 Jaulai 2018 turut berlangsung Rero Robotics and Coding Competition perikngkat sekolah menengah di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Batu Pahat. SMK Tun Habab telah menghantar dua pasukan yang bertandingan yang terdiri daripada pelajar-pelajar tingkatan 1 dan 3. pelajar yang terlibat ialah Muhammad Afeeq Haikal bin Zakaria, Muhammad Syabil bin Mohamad Sairi, Khairy bin Mohd Yazid, Muhammad Hafizzi bin Zahid, Muhammad Amir Harriz bin Mashuri dan Muhammad Irfan bin Mohd Jamil. Ini adalah merupakan pertandingan robotik yang disertai oleh pelajar-pelajar SMK Tun Habab yang menguji tahap kemahiran pengaturcaraan komputer. Semoga En. Mohd Nor Akmal, En. Ulul Azmi dan pasukannya berjaya meraih tempat yang terbaik.