Logo & Lagu Sekolah

Logo Sekolah

Singkatan nama sekolah, yang diambil daripada nama Bendahara Kesultanan Melayu Johor ke-19, Bendahara Abd Majid Tun Habab Seri Maharaja Padang Saujana. Seorang bendahara yang masyhur ketika zaman pemerintahan Sultan Mahmud Syah ( Mangkat Dijulang ).

Versi Pertama

logo sek 1969 copy

Versi kedua

logosek3Versi ketiga

 

 1 Merah  Melambangkan kegigihan, kecekalan, kerajinan serta semangat yang berkobar-kobar dalam meralisaskan moto sekolah dan wawasan pendidikan.
 2 Biru  Melambangkan kegigihan, kecekalan, kerajinan serta semangat yang berkobar-kobar dalam meralisaskan moto sekolah dan wawasan pendidikan.
 3 Padi  Melambangkan nilai murni yang ingin dipupuk    kepada seluruh warga Tun Habab
 4 Logo TH Singkatan nama sekolah, yang diambil daripada nama Bendahara Kesultanan Melayu Johor ke-19, Bendahara Abd Majid Tun Habab Seri Maharaja Padang Saujana. Seorang bendahara yang masyhur ketika zaman pemerintahan Sultan Mahmud Syah ( Mangkat Dijulang )
 5 Moto “ILMU KOKURIKULUM AKHLAK  Warga Tun Habab   mementingkan aspek ilmu pengetahuan,    penglibatan dalam bidang sukan dan akhlak terpuji.

Lagu Sekolah: Anak Suria

Klip video versi 3.0 ini disediakan oleh Briged Bestari 2014. Lagu Anak Suria adalah ciptaan mantan pengetua SMK Tun Habab, Tuan Haji Ibrahim b Rawal.

Logo & Lagu Sekolah was last modified: July 26th, 2017 by SMK Tun Habab